Výskyt: SZ Afrika (Mauritánie, západní Sahara, Maroko)
Velikost: 10cm
Skupiny: 1,1 (doporučuji samici po několika měsících oddělovat od samce, aby si odpočinula)
Teplota: léto: den: 26°-30° noc: 20-23°
zima: den: 25° noc: 20°
Vlhkost: 60-80%, rosit večer-vyžadují intenzivní rosení
Potrava: hmyz
Aktivita: noční
Terárium: dxhxv 40x30x30
Substrát: písek
Vybavení: pozadí z písku či kamenů, větve, kůra, sukulenty, kameny
Rozmnožování: samička zahrabává jednou za měsíc dvě vápenitá vejce do substrátu, vejce inkubuji na vermikulitu na podložce v inkubátoru při teplotě kolem 27°, mláďata se líhnou po 60-70 dnech
Odchov mláďat: Mláďata jsou 3,5cm veliká, začínají žrát den po líhnutí mikrocvrčky, mláďata odchovávám jednotlivě v dobře větraných plastových boxech o rozměrech 20x20x20cm na písku, jako vybavení používám korkovou kůru.
Určení pohlaví: určení je možné podle zvětšených hemipenálních kapes u samců
18.04.2016 14:52:59
jaona
TOPlist
Všechna práva vyhrazena. Copyright © 2008-2015 Kristýna Šifnerová
Name
Email
Comment
Or visit this link or this one